Domeniile

în care activăm

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dreptul administrativ

Reglementează principiile organizării și funcționării administrației și relațiile sociale ce apar în activitatea administrației de stat sau în legătură cu aceasta, adică relațiile între organele administrative și între acestea și alte organe de stat, cele dintre administrație și cetățeni.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dreptul comercial

Din punct de vedere tehnic este o ramură a dreptului comercial, care reglementează administrarea structurilor corporative. Un exemplu tipic sunt societățile comerciale, care poartă această denumire deoarece scopul urmărit de acționari este desfășurarea unei activități comerciale.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dreptul muncii

Este ramura care reglementează relațiile dintre angajator și angajați, relațiile sindicale, cele referitoare la asigurările sociale și relațiile de natură cvasi-subordonată, precum cele cu agenții comerciali. Relaţiile subordonate necesită o capacitate de organizare amplă.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dreptul de autor

Dreptul de autor este una dintre cele mai dinamice și mai schimbătoare ramuri ale dreptului de-a lungul timpului. Legea drepturilor de autor (n. 633/1941) reglementează astăzi forme de artă de neconceput la momentul intrării sale în vigoare. Ne ocupăm de: dreptul familiei și moștenire, litigii de muncă, răspundere medicală, intermediere financiară etc.
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dreptul Uniunii Europene

Uniunea Europeană are personalitate juridică și, prin urmare, dispune de propria sa ordine juridică, distinctă de cea internațională. În plus, legislația Uniunii Europene are efect direct sau indirect asupra legislației statelor sale membre și devine parte integrantă din sistemul juridic al fiecărui stat membru. Uniunea Europeană constituie un izvor de drept.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dreptul internațional privat

Pentru România este izvor de drept internaţional privat acea convenţie, acel tratat ori acord la care aceasta este parte. În acele cazuri, în care unele probleme conflictuale nu sunt reglementate de un izvor internaţional, ele trebuie soluţionate conform normelor conflictuale interne al instanţei sesizate, dacă nu rezultă altfel din izvorul respectiv.

Cele mai

frecvente Întrebari

Cetățenii români pot solicita obținerea cetățeniei italiene după patru ani de rezidență legală în această țară, perioadă valabilă pentru toți cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene.

Minorul poate să decidă cu cine locuiește de la orice varstă, însă această decizie nu are valoare juridică numai de la vârsta de 10 ani, atunci când judecatorul este obligat să-l audieze pe minor și să-i ceară părerea.

Potrivit legislației actuale, pot divorța în România, pe lângă rezidenții români, atât românii căsătoriți în străinatate, cât și cetățenii străini căsătoriti fie aici, fie în străinătate.

e

c

h

i

P

a

NZ BUSINESS COUNSELING & TRANSLATION

AI NEVOIE DE AJUTOR ÎN DOMENIUL JURIDIC?

ContacteazĂ-ne